Direktlänk till inlägg 22 november 2007

VästGöta - Handbollskollen

Av Handbollsbladet Since 2007 - 22 november 2007 22:22

Div.2 Västra

Snart har alla lagen spelat upp till 11 omgången och nästan halva säsongen avklarad. En serie som är mycket jämn och platserna mellan 2-8 kan sluta hur som helst. Ett lag är redan klara om dem fortsätter att spela den handbollen dem har presterat i höst och det är Country. I Div.2 kryllar det av flertals talanger, fd landslagsspelare, fd. proffs och fd. elitseriespelare. En spännande och rolig serie att följa...


Country:

Är ett lag som presterar bra handboll och har flera intressanta spelare i truppen. Johan Green i målet är en av stjärnspelarna i Div.2, han har tidigare vaktat IFK Skövdes mål senast förra året då han spelade SM Finalen mot Hammarby om vi inte minns fel. En annan känd handbollsprofil har börjat komma ner och spela med Country. Andreas Larsson (Fd. landslagsman) som Country kommer ha stor nytta av i vår när tuffa matcher kommer att avgöra om dem klarar steget upp till 1an. Rakt igenom 3an rakt igenom 2an och upp i 1an på är riktigt bra. En annan spelare är Anders Sjöstrand som har öst in mål för Stöpen gänget. Största talangen: Erik Åkerman som kommer att växa ännu mer i årets spel i div.2 Ett lag som spelar självklart i div1 nästa år.


HK Skövde:

Är IFK Skövdes farmar lag och kryllar av unga och bra spelare. Ett lag som spelar fartfylld och teknisk handboll. Erkan Demirdag född 88 är en av dem största skällen att det har gått så bra för Skövde i år. De unga spelarna i junior laget gör det inte sämre utan det gör att dem orkar hålla ett högt och roligt tempo på plan. I bland kommer spelare från A-truppen ner och dominerar. Stefan Åkerman (broder till Erik Åkerman) är en man skall lägga på minnet. Kommer att ligga i toppen och avsluta säsongen med en minst 3e placering.


IK Nord:

Är ett lag som kom ifrån div3 spel i år. Har ingen större stjärna i laget utan arbetar som en lagmaskin matcherna igenom. Fredrik Sunkler är en försvarsspelare som aldrig lämna en lucka utan att gå ditt för hela fosterlandet. Framåt är Ricardo Löfvenholm en spelskicklig kille som kan överaska och ösa in mål och vi hade glömt Magnus Hansson med meriter från elitserie spel med Önnered och IK HEIM.


Falköping:

Ett lag som har en rutinerad målvakt, Marcus Lindblad fd. elitserie spelare i IFK Skövde. Har publiken i ryggen på hemmaplan och kan överaska i årets upplaga av div.2 Försvarsspelet är en viktig kugge i detta lag. Fortsätt att arbeta så är ni ett lag att räkna med till vår.


S-hof:

Sävehofs farmarlag, är egentligen det lag man aldrig vet vilka spelare dem ställer upp med. Ställer dem upp med 88a kullen varje match skulle dem liggat i toppen. Unga talanger som Tobias Aren som har presterat riktigt bra i år. Om han nu fortsätter att ösa in mål och visa sin spelskickliga spelstil är han ett namn man kan räkna med längre upp i seriesystemen. Andreas Arrman är en annan ung kille som man borde lägga till minnet. Ett lag som kommer bli ännu bättre för varje match som går.


Skara:

Ett lag som oftast vinner på hemmaplan, får alltid med sig domarna och publiken på sin sida. Tobias Andersson är den bästa spelaren i Skara och det är han som bestämmer både på och utanför. Ett lag som kommer att klara sig kvar men blir roligt och se om dem klarar att spela så som dem har gjort de senaste omgångarna resten av säsongen.


Torslanda:

Ett lag som lever på sina två skyttar, Erik Nilsson och Emem Etim som är en spelskicklig lirare med bra spänst och skott. Dessa två öser in mål för Torslanda och kommer att fortsätta att göra det. Dem lidder av målvaktbrist men som lag spelar dem väldigt smart och kan vinna mot vilket lag som helst. Men nackdelen är också att dem kan förlora vilken match som helst. Vi hoppas att Torslanda gör en riktigt bra vår säsong och kanske slåss om en placering uppe i toppen.


Backa:

Är ett väldigt ungt lag som består av flertals spelare som gör sitt första senior år. Kristoffer Hallberg är den viktigaste spelaren, en spelare som varje tränare skulle vilja ha i sitt lag, bra framåt och väldigt bra bakåt. Spel motorn Niklas Holmberg är snabb, teknisk och styr spelet bra. Jesper Knuttson och Torbjörn Brunström är en viktig kugge i det unga lag bygget. Som kommer att bli riktigt farliga på sikt.


HP Skövde:

Ännu ett Skövde lag och är ett lag som ligger i skuggan av Country, HK Skövde och Skara. Rickard Ek är lagets främsta spelare och är väl han som borde röra på skorna inför nästa säsong. Laget är väldigt ojämnt och kan göra bragdmatcher och även riktiga skrällmatcher. Vi fårse när sista matchen är spelad, var Handbollspojkarna slutar.


Borås:

Ännu ett ungt lag i årets upplaga av div.2, laget inledde riktigt bra men tappat mark nu. Dem har flertals talangfulla spelare som Didrik Göransson, Emil Järvinen och målvakten Daniel Hallstensson som redan har testat på att träna med A-landslaget. Ett lag som måste klara sig kvar om handbollen skall fortsätta att leva i Borås. Men detta laget kommer dem kunna bygga på och om dem redan i år åker ur, så är dem snart tillbaka med ett riktigt starkt lag. Fortsätt och träna, vi tror på er!


Västra Frölunda:

Ett klassikt lag som har gått som en jo-jo mellan divisionerna. Men är dem i 2an för att stanna?, isåfall krävs det hårdträning nu i vinter. Bästa spelaren som ryktas vara på väg bort är Mats Berndtsson. Men dem är en rejäl lagmaskin nu gäller det bara att tränaren får i ordning på sitt lag.


Bankeryd/Hallby:

Ännu ett farmarlag, som har slagits ihop med Bankeryds a-lag och Hallbys b-lag för att öka konkurrensen. Medan det går bra för Hallbys a-lag går det mindre bra för b-laget. Bästa liraren är Martin Karlsson som senast gjorde åtta mål mot VF från Göteborg. Men bollen är ju rund, fårse var B/H hamnar i tabellen i vår när det börjar dra ihop sig.


Banér:

Detta är ett gäng med bara gamla rävar. Bröderna Berndtsson är det som styr och ställer i laget. Kristian som har presterat bäst i år och ledder nog den interna skytteligan i Banér. Men det är många matcher kvar och det gäller att dem tar viktiga poäng om dem skall klara sig kvar i år. En talangfull spelare som Andreas Linderoth skall man kolla extra noga på. En kille som har ett rapt skott och väldigt snabb stegesättning, dock född 89.


Detta var allt från Div.2 Västra och vi hoppas att det blir en rolig fortsättning till våren.


MVH.

Handbollsbladet

 
 
Ingen bild

Eggert

23 november 2007 14:30

Ni har missat Magnus Hansson i nord som är en stjärna,skadad just nu men har spelat elitserie handboll i Önnered och IK Heim.

 
Ingen bild

Lirare!

23 november 2007 16:54

Hejsan kul att läsa om DIV 2 lagen! skall du ta ut en start 6:a där också med de bästa spelarna? som i junior elit? veckans lag typ? Grymmt bra sida=)

 
Ingen bild

Admin

23 november 2007 19:10

Vi hade glömt av honom eftersom han fick en skada och har inte spelat så mycket. Självfallet är hans rutin guld värt för Nord i varje match. Nu är det fixat och inlagt, fast han är skadad.. /handbollsbladet

 
Ingen bild

Målvakt

27 november 2007 15:11

Riktigt kul att läsa! Tycker också det skulle vara roligt med ett allstar team :)Sen så skulle jag också vara intresserad vem det är som skriver?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Vi kommer snart tillbaka ännu starkare!MVHHANDBOLLSBLADET FD. Främsta handbollsbloggen online! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 januari 2009 00:44

Efter en lång inaktivitet av oss på Handbollsbladet så funderar vi på en comeback. Vi har sett över resultaten om röstningen angånde just en comeback och listan visar en klar majoritet på att folket där ute vill se mer rykten,nyheter och heta händels...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 oktober 2008 11:09

Vi vill tacka alla läsare och vi hoppas komma tillbaka med ännu starkare bloggning!Tack för allt! Handbollsbladet! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 10:38

Nu är omgång #1 spelat av Allsvenskan. Det har blivit skrällar och även självklara segrar för visa lag. Cyrus började med att skrälla och vann borta mot HP Warta. Sedan kom det ännu en skräll igår när Stavsten vann borta mot topplaget Hallby med Joha...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 09:05

En av Sveriges hetaste handbollsmatcher spelas i Lillekärrshallen på fredag kväll klockan 19:21. En ostraffbar tid att missa och vi som arrangör lovar både fest och action.   Föreningen har gjort en kraftfull marknads- och profileringssatsning av sin...

Ovido - Quiz & Flashcards