Direktlänk till inlägg 2 februari 2008

Cupguiden

Av Handbollsbladet Since 2007 - 2 februari 2008 15:00

Vi från Handbollsbladet har kollat igenom flertals cuper som vi tycker att ni i erat lag skall delta i.


Rödspette Cup som alltid spelas under påskhelgen är en cup som håller högklass på flertals lag och i flertals åldersklasser. Högstandard på A-slutspel lagen i denna turnering. Rolig att följa men svaghet är domarinsatserna i denna turnering. Många lag ser detta som årets höjdpunkt efter JSM, PSM/FSM och Ica Cupen. Cupen spelas mellan 20-24/3 2008 och mer info hittar ni på: www.rodcup.dk (Betyg 4.5/5)


Bohemia Cup i Tjeckien är för er lag som vill mäta era lagskapacitet mot flertals utländska lag i cupen deltar flertals lag från Sverige, Polen, Tyskland, Tjeckan, Danmark och med flera. För mer info om denna cup besök Cupguiden på www.alltomhandboll.nu  (Betyg 3.5/5)


11-13/4 2008 kommer att Irstablixten äga rum en turnering där flertals duktiga ungdomslag deltar i. Cupen brukar hålla en högstandard på sina lag som skickar ditt. Flertals lag åker ditt för att ha roligt och det fungerar riktigt bra lag för dem där man är garanterad flertals matcher i turneringen. Mer info hittar ni på: www.irstablixten.se (Betyg 3.5/5)


Aranäs Open spelas under 17-18/5 och är en utomhus turnering, tycker för er lag som satsar på Partille Cup är denna cup en riktig mjukstart för att spela handboll utomhus. I juniorklassen deltar enstaka duktiga lag men från A-D ungdom finns flertals duktiga lag som deltar. Synd att dem inte använder sin stora fina idrottshall till finaldagen eftersom detta sänker riktigt mycket på Aranäs Open för det är ingen finalstämning i denna cup tyvärr. För mer info: http://www.cumap.se/cuponweb/aranas_open415.asp(Betyg) 2.5/5)


Junicupen som spelas i Uddevalla under perioden 6-8/6 är riktigt bra, här finns allt från fritidsaktiviteter utanför handbollen. Cupen spelas utomhus och håller en bra standard för ungdomslag, för äldre saknas bra uppslutning av bra lag för att hålla en bra klass på Junior till A-pojk. Samma här som Aranäs Open saknas en riktig final känsla. Man borde spela finalerna på en finalplan med läktare och bra underhållning under hela finalen. Så en final arena inomhus eller en bra finalplan skulle höja upp betyget på cupen.

(Betyg 3/5)


Eken Cup spelas uppe i Stockholm under perioden 13-16/6 2008, här deltar mestadels utav lagen från 08-området. Men är verkligen en cup man skall besöka/delta i under sina ungdomsår. Denna cup håller mycket högre klass än både Aranäs Open + Junicupen eftersom det är flertals bättre standard på lagen som deltar och att man boendet är så nära planerna. Denna cup rekommenderar vi att ni som klubb/lag deltar i.  Mer info på: www.ekencup.se (Betyg 4/5)


Granollers Cup utan för Barcelona i Spanien är nog den bästa avslutningsresan man kan delta i som ungdomsspelare. Här blandas högklassiga lag och kompisgäng för att spela handboll utan för Barcelona. Denna cup rekommenderas till äldre deltagare eftersom fest och handbollsparty förekommer. Man festar med flertals av lagen som deltar i cupen. Rolig och en erfarenhet som handbollsspelare. Och har ni ett duktigt handbollslag borde ni åka på denna cup eftersom under cupen kryllas av talangscouter från flertals olika proffsklubbar inom Spanien. Betyget dras ner eftersom standarden på domarna är väldigt låg. Mer info: www.bmgranollers.org (Betyg 3/5).


Partille Cup är världens största handbollscup och är ett måste att delta i. Här blandas högklass och lågklass på flertas åldersgrupper. Men A-slutspels lagen håller oftast en riktig högklass. Det är en erfarenhet att spela Partille Cup för man stötter på flertals olika handbollskulturer från olika delar av världen. Försvarsspel man aldrig har mött och fysiskt starka lag som man aldrig stötter på här hemma i Sverige. Riktig merit på listan om man vinner denna cup. Bara att anmäla lag till cupen, vi är på Handbollsbladet kommer att följa denna cup. För mer info: www.partillecup.com (Betyg 4/5)


Åhus Beachhandboll Festival är en av Sveriges roligaste cuper, här får vem som helst delta. Oavsett om du tillhör någon handbollsklubb så kan du anmäla ett lag. Alla matcher spelas på "beachen" alltså på sandplaner. Denna cup är tillför att ha riktigt roligt som handbollsspelare/föräldrer/supporter/företagare med mera. Denna cup håller riktigt hög standard och blir snabbt uppbokat så om ni skall delta i denna cup, glöm inte att anmäla redan nu. För mer info surfa in på: www.beachhandboll.com (Betyg 4.5/5)


Göteborg Cup är nog den bästa uppstart cupen för Juniorer ända ner till minihandboll. Saknar dock en A-lags klass och det är synd eftersom det är en riktig bra uppstart på den nya säsongen. Saknar dock bra hallar att hålla en bra cup i. Men det fungerar bra ändå. I junior klassen brukar flertals duktiga lag dyka upp för att fixa formen inför JSM och seriespelet. (Betyg 3/5)


Havets Cup spelas i Lysekil och håller en bra klass på sporthallarna och boendet. För ungdomar håller inte klassen lika bra som det gör i Herr och Dam klassen. Här kommer flertals A-lag/B-lag för att fixa formen inför seriestarten eller för att komma upp fixa ihop lagkänslan i laget för här blandas det med fest och handbollsspel. Allt från Div.1 lag till Div.3 lag brukar delta i cupen och håller en bra klass. Läs mer på: http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=35506 (Betyg 3.5/5)


Saknas din cup på våran Cupguide, kontakta hos på handbollsbladet@live.com


MVH.

HANDBOLLSBLADET

 
ANNONS
 
Ingen bild

Janne

3 februari 2008 20:42

Cup1..fylle cupen i fredrikshamn.Domare finns inte,,,Bråk med danskar.Maten kass..Vad är bra med denna cup????

Resterande cuper är helt ok..

 
Gerry

Gerry

6 juli 2008 17:50

Tillägg plus medhåll angående Granoller Cup. Liten Varningsflagga.Vi var där 2008 dvs nyss hemkommen. Först är det väldigt dyrt i Spanien. Sen är maten som bjuds på under all kritik samt väldigt små portioner för en 16-åring. Friterat i långa banor och ingen sallad. Boendet ok. Men värst är det för lagen som har ambitioner att lyckas sportsligt. Glöm denna turnering. Dom spanska domarna. To m Elitdomare på Europeisk nivå kan inte döma opartiskt när det står ett spanskt lag på andra sidan. Det är så fruktansvärt pinsamt att se dessa spanska trädgårdstomtar skämma ut sig. Tro mig. Filmade mitt lags samtliga matcher. Spanska lagen är betydligt sämre än dom nordiska och kan tyckas behöva hjälp. Det får dom i denna turnering av domarna. Skådespelar talanger saknas inte, tror det kommer från la liga. Annars är själva Granollers en drömstad med 2530 handbollsplaner och bara 2 fotboll. Synd att dom dödar inte bara turneringen utan sina egna lags utveckling. Tycker annars att vi gjorde en kanonturnering.
ha en bra sommar.
Gerry

http://www.swithiod92.se

 
Ingen bild

Berit 86(alltid sugen)

4 september 2008 23:02

Rödspette är ju enbart krökarcup, och det stämmer att bråk med danskar inte går att undanröja, dem e ju dum i hövvet.. För övrigt, forca krökandet i dem unga kretsarna! Ni är mina era små lammkött.. Puss berit

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Vi kommer snart tillbaka ännu starkare!MVHHANDBOLLSBLADET FD. Främsta handbollsbloggen online! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 januari 2009 00:44

Efter en lång inaktivitet av oss på Handbollsbladet så funderar vi på en comeback. Vi har sett över resultaten om röstningen angånde just en comeback och listan visar en klar majoritet på att folket där ute vill se mer rykten,nyheter och heta händels...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 oktober 2008 11:09

Vi vill tacka alla läsare och vi hoppas komma tillbaka med ännu starkare bloggning!Tack för allt! Handbollsbladet! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 10:38

Nu är omgång #1 spelat av Allsvenskan. Det har blivit skrällar och även självklara segrar för visa lag. Cyrus började med att skrälla och vann borta mot HP Warta. Sedan kom det ännu en skräll igår när Stavsten vann borta mot topplaget Hallby med Joha...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 09:05

En av Sveriges hetaste handbollsmatcher spelas i Lillekärrshallen på fredag kväll klockan 19:21. En ostraffbar tid att missa och vi som arrangör lovar både fest och action.   Föreningen har gjort en kraftfull marknads- och profileringssatsning av sin...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se