Direktlänk till inlägg 12 september 2008

Inför Allsvenskan 08/09 med HK Malmö

Av Handbollsbladet Since 2007 - 12 september 2008 11:03

Andra laget ut i vår serie om de allsvenska lagen är HK Malmö. En av nykomlingarna i årets allsvenska som trillade ur elitserien efter en säsong.

Hallå där Jan "Proppen" Karlsson, tränare i HK Malmö.

Hur känns det inför årets allsvenska säsong?

Tack, det känns bara bra.

Efter en säsong i elitserien är ni nu i allsvenskan. Lite spelaromsättning har det varit, men som ett av lagen som kommer från elitserien ses ni nog av många som en av favoriterna till att gå upp igen. Vad är dina tankar runt detta?

Det är helt OK för oss, vi har själva målsättningen att gå upp. Sen kan det vara en belastning med höga förväntningar, men det måste man klara av om man vill komma uppåt.

Vad kännetecknar säsongens upplaga av HK Malmö och vilken typ av handboll vill ni spela?

Bakåt har Malmö tidigare skiftat mellan olika typer av försvar. Denna säsongen kommer vi att på ett gammalt beprövat 6-0 försvar. Sen hoppas jag att vi skall kunna omsätta ett bra försvar med snabba uppspel. Men vi får ta ett steg i taget.

Hur har försäsongen varit? Vad har ni för några mål och förväntningar på säsongen?

Vi har haft lite för mycket skador för att jag skall vara helt nöjd, så vi har inte kommit lika långt med det kollektiva anfallsspelet som jag hade hoppats. Men spelarna har visat en god moral och vi har fightats oss till ett par bra segrar. Målet är som jag tidigare sa att komma tillbaka till Elitserien direkt, och att vi då skall vara bättre rustade på alla plan så att vi inte blir någon dagslända.

Vad är din åsikt om årets allsvenska och dess lag?

Eftersom jag har varit i Norge i tre år så har jag inte jättebra koll på allsvenska. Jag har inte hunnit se mer än ett par av lagen än så länge, men jag kommer att vara fullt uppdaterad när det gäller. I vilket fall som helst så tycker jag att det är väldigt bra, att det efter lite stridande och lite långbänk, äntligen har blivit en allsvenska. Det gör att lagen underifrån kan stå bättre rustade den dag de tar steget upp i elitserien.

Vilka blir allsvenskans fyra topplag och varför?

Jag tror att söderlagen kommer att dominera, kanske för att det är de lag jag hittills hunnit se. Så jag tippar Kristianstad, OV, Hästö och vi själva.

Vem blir er viktigaste spelare under säsongen? Vem blir seriens viktigaste spelare?

En av fördelarna med årets Malmö är att vi har en ganska bred och jämn trupp. Så jag kan inte ge Dig något namn. Vad gäller seriens viktigaste så har jag inte den blekaste aning.

Vem är allsvenskan bästa tränare?

Helt omöjligt att svara på. Helt klart är dock att det finns både kompetens och engagemang hos flera av tränarna i serien. Sverige har en stark tradition av duktiga tränare.

Något annat du vill tillägga och hälsa ifrån Malmö?

Bara att det skall bli roligt när det väl drar i gång, och att Ni i Anderstorp, och alla de andra lagen, är välkomna till ett nyrenoverat och uppfräschat Baltiska Hallen.

Lycka till i premiären mot IFK Kristianstad.

Fakta om HK Malmö

Tränare: Jan "Proppen" Karlsson
Ass. Tränare: Stefan Nilsson
Lagledare: Johnny Rosblad
Material: Yvonne Rosblad

Nyförvärv:
Richard Eriksson (LIF Lindesberg), Mirsad Pecikoza (Hammarby), James Blondell (IFK Ystad), Andreas Wadstedt (Kärra HF), David Isomäki (IVH Västerås), Niklas Eriksson (Kävlinge).

Spelarförluster:
Gudlaugur Arnarsson (FCK Handboll), Valdimar Thorsson (HK Island), Jannick Mazur (Ålborg), Goran Djurovic (klubb ej klar), Daniel Hedlund (klubb ej klar)
.
Spelartrupp

Mv: 1/ Tomas Drivstedt, 12/ Klas Hermansson, 16/ Fredrik Olofsson

H6: 2/ James Blondell, 20/ Johan Green

V6: 3/ David Isomäki, 10/ Martin Josefsson, 11/ Marcus Cordes

M6: 6/ Niklas Eriksson, 8/ Daniel Thysell, 13/ Mirsad Pecikoza

Niometer: 4/ Christoffer Geissler, 7/ Fredrik Koos, 9/ Calle Sjödin, 14/Richard Eriksson, 15/Per Ögren, 17/Andreas Wadstedt

Antal medlemmar: 400
Antal ungdomslag: 13
Webbadress: www.hkmalmo.se


ASK-handboll.com kommenterar

Andra laget ut i vår genomgång av serien är HK Malmö. Laget trillade efter en säsong i elitserien ner i allsvenskan. Och som sådant brukar man få visst favoritskap och Malmö är inget undantag. Man tippas som ett av topplagen i serien och är kanske en av de hetaste kandidaterna till att ta en av de två platserna som ger direkt uppflyttning till elitserien. Sedan förra säsongen har man bytt ut en del spelare samt tränare. Jan "Proppen" Karlsson är en erkänt duktig tränare och på spelarfronten har man knutit till sig flera spelare med erfarenheter från elitseriespel. Dessutom har resultaten från försäsongen pekat på en sak - Malmö blir att räkna med.


Källa: Anderstorp Handboll

 
 
Ingen bild

DS

17 september 2008 11:36

Jannick Mazur (Ålborg) er ikke gået til Aalborg men Århus GF

http://www.aarhus-gf.dk/?id=20864

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Vi kommer snart tillbaka ännu starkare!MVHHANDBOLLSBLADET FD. Främsta handbollsbloggen online! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 januari 2009 00:44

Efter en lång inaktivitet av oss på Handbollsbladet så funderar vi på en comeback. Vi har sett över resultaten om röstningen angånde just en comeback och listan visar en klar majoritet på att folket där ute vill se mer rykten,nyheter och heta händels...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 oktober 2008 11:09

Vi vill tacka alla läsare och vi hoppas komma tillbaka med ännu starkare bloggning!Tack för allt! Handbollsbladet! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 10:38

Nu är omgång #1 spelat av Allsvenskan. Det har blivit skrällar och även självklara segrar för visa lag. Cyrus började med att skrälla och vann borta mot HP Warta. Sedan kom det ännu en skräll igår när Stavsten vann borta mot topplaget Hallby med Joha...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 09:05

En av Sveriges hetaste handbollsmatcher spelas i Lillekärrshallen på fredag kväll klockan 19:21. En ostraffbar tid att missa och vi som arrangör lovar både fest och action.   Föreningen har gjort en kraftfull marknads- och profileringssatsning av sin...

Ovido - Quiz & Flashcards