Direktlänk till inlägg 17 september 2008

Charlies blogg!

Av Handbollsbladet Since 2007 - 17 september 2008 09:38

Vi kan börja med att vi kommer kolla till elitserie grabben, Charlies blogg framöver (Spelare i Alingsås HK). Här kommer ett urdrag från den senaste bloggningen.

Boys will be boys:
"I veckan som gått har Göteborgs nyaste handbollslag Team Hisingen i skuggan av tränarkonventet i Malmö gått ut med en officiell målsättning där de säger sig vara en av Sveriges fyra bästa klubbar inom fem år. Jag blir inte bara trött utan också en smula förbannad på ett så idiotiskt uttalande. Uppenbarligen har initiativtagarna Christer Olsson och Ulf Eliasson inte en aning om vad som faktiskt krävs för att ro en sådan målsättning i land. Förutsatt att klubben mot förmodan avancerar i seriesystemet varje år, skulle det innebära att laget redan på sitt andra år i elitserien når en semifinal, vilket är absurt. Det är naivt för att inte säga respektlöst att tro att man ska kunna gå som en raket rakt upp i seriesystemet. Tror de verkligen att alla andra lag ovanför dem är så dåliga?

Team Hisingen är dock bara den senaste i den oändliga raden göteborgsklubbar som går ut med en s.k storsatsning. Minns Torslandas satsning mot eliten för några år sedan, där herrlaget nådde division 2 och sedan blev kvar där. Önnered, som är en av världens största handbollsklubbar, med resurser långt över de flesta andras, har under lång tid haft som uttalad målsättning att ha Elitserielag på såväl herr- som damsidan. Det bevisar om inget annat hur oerhört svårt en sådan målsättning är att infria.

Att röra om lite i handbollsgrytan, att förnya och att skapa något nytt av två klubbar som det har gått stå i, är tveklöst något positivt. Jag är själv av den uppfattningen att det (allra främst på seniorsidan) finns för många lag på såväl Hisingen som ute i Frölunda. Men den positiva kraft och uppfriskande fräschhet som Team Hisingen kunde ha stått för med sina eleganta Palermoinspirerade rosa-svarta dräkter, solkas istället av en huvudlös, planlös satsning mot eliten. Vad händer när Team Hisingen redan första året misslyckas med att avancera upp till division 1? Eller om man faktiskt lyckas avancera men sen blir kvar i ettan några år? Ska föreningen då hänga med sina huvuden och se sig själva som ett enda stort misslyckande? Framförallt frågar jag mig: Är det aldrig nån som lär sig av andra misstag?"

Källa: Charlies Blogg - www.ahk.nu

 
 
Ingen bild

Christer

17 september 2008 13:07

Boys will be boys, ja det ligger mer än du tror i den överskriften. I den världen finns det tydligen bara boys, i vår värld Hisingens finns tjejer de ligger i Div 1, de har 5 år på sig att ta sig upp och etablera sig i toppen. Då har vi lyckats med vårt mål. Handbollen är en förhållandevis jämstäld sport men i vissa läger är det långt kvar.

 
Ingen bild

AHKare

17 september 2008 13:41

Ta det med charlie, detta är ett urklipp från hans blogg och inga klagomål på denna gryma handbollsbloggen!

 
Ingen bild

Löjligt

17 september 2008 14:36

Nu är du barnslig Christer.Det förstår ju alla att ni menar "på herrsidan", annars tar det väl inte så lång tid. Ta Charlies diskussion på allvar istället: Jag hålelr nämligen inte med honom. Jag tycker det är rätt att NI går ut med en tydlig målsättning. Vad menar Charlie att ni skall säga: Nja det kan ju bli svårt, vi får se om hundra år" (vilket allt för många klubbar gör. Sedan, vilket Charlie har en poäng med, är det ju svårt men utan att sikta dit möter man ju inte svårigheterna. Så, rätt satsat och vågat, däremot inte troligt att det lyckas men ni har lärt er ngt på resan!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Vi kommer snart tillbaka ännu starkare!MVHHANDBOLLSBLADET FD. Främsta handbollsbloggen online! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 13 januari 2009 00:44

Efter en lång inaktivitet av oss på Handbollsbladet så funderar vi på en comeback. Vi har sett över resultaten om röstningen angånde just en comeback och listan visar en klar majoritet på att folket där ute vill se mer rykten,nyheter och heta händels...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 14 oktober 2008 11:09

Vi vill tacka alla läsare och vi hoppas komma tillbaka med ännu starkare bloggning!Tack för allt! Handbollsbladet! ...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 10:38

Nu är omgång #1 spelat av Allsvenskan. Det har blivit skrällar och även självklara segrar för visa lag. Cyrus började med att skrälla och vann borta mot HP Warta. Sedan kom det ännu en skräll igår när Stavsten vann borta mot topplaget Hallby med Joha...

Av Handbollsbladet Since 2007 - 25 september 2008 09:05

En av Sveriges hetaste handbollsmatcher spelas i Lillekärrshallen på fredag kväll klockan 19:21. En ostraffbar tid att missa och vi som arrangör lovar både fest och action.   Föreningen har gjort en kraftfull marknads- och profileringssatsning av sin...

Ovido - Quiz & Flashcards